4. Aat Ouwerkerk

Aat Ouwerkerk, gepensioneerd bedrijfseconoom en fiscalist op de dag van de verkiezingen 73 jaar. In het jaar 2021 is echter gebleken dat 70-ers de nieuwe stille krachten van de samenleving kunnen zijn.

Sinds 1976 wonend in Hendrik-Ido-Ambacht. Zo’n 25 jaar geleden kennis gemaakt met de politiek in Hendrik-Ido-Ambacht en mijn krachten met volle overtuiging voor de lokale VVD ingezet. Vanaf 2002 als raadslid, burgerraadslid of fractievoorzitter. 

De start van nieuwe vormen van samenwerking in de Drechtsteden, of juist het ontbreken daarvan, heeft mijn grote belangstelling. Hendrik-Ido-Ambacht is een kleine gemeente met uitstekende uitgangspunten om zelfstandig te blijven.

Het op de kaart zetten van Hendrik-Ido-Ambacht bij de landelijke, provinciale, regionale politiek en waterschap vind ik van groot belang. Voor oplossingen van problemen van bereikbaarheid, verontreiniging, veiligheid en niveau van onze voorzieningen is onze gemeente sterk afhankelijk van anderen. 

In de komende raadsperiode hoop ik als burgerraadslid een ondersteunende taak te hebben voor de nieuwe jonge en politiek ervaren fractie van de VVD.  Opnieuw zeer gemotiveerd om met deze lokale fractie van de VVD een positieve bijdrage te leveren aan het besturen van ons mooie Hendrik-Ido-Ambacht.