Waar vervoer van A naar B vlot gaat

We verplaatsen ons allemaal voortdurend. We gaan naar werk, naar school, bij vrienden en familie op bezoek of wandelen een rondje in onze buurt om de hond uit te laten. Hoe we ons ook verplaatsen, het is fijn om zonder al te veel gedoe en bovenal op een veilige manier van A naar B te komen en op tijd bij je afspraak te kunnen zijn.

© VVD HIA

  • Het is belangrijk dat onze reistijd niet langer is dan nodig. Daarom werken we aan een goede doorstroming van het verkeer voor fiets, auto en openbaar vervoer. Door verschillende vormen van vervoer beter op elkaar aan te laten sluiten, komen we sneller op onze bestemming aan en staan we niet al vóór de oprit van de A15 of A16 in de file.
  • Verkeersveiligheid heeft onze prioriteit. We richten onze straten en wijken, in het bijzonder in de buurt van scholen en sportvoorzieningen, veilig in. Dat doen we in samenwerkingen met buurtbewoners, ouders en politiediensten. Voorbeelden van verkeerssituaties die we aanpakken zijn bijvoorbeeld die op de Laan van Welhorst, Ring, Graaf Willemlaan, Weteringsingel en de Amandelgaarde.
  • Het is van belang dat iedereen op loopafstand van de bestemming of woning een parkeerplek kan vinden. Door te kijken naar een juiste balans tussen woongenot en groen, kijken we hoe we voldoende parkeergelegenheid kunnen realiseren. Parkeeroverlast van (vracht)auto's, (bestel)busjes, scooters en fietsen proberen we zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Gratis parkeren in Ambacht is en blijft het uitgangspunt. We voeren geen betaald parkeren in.
  • De fiets is in Ambacht een belangrijk vervoersmiddel. We zorgen ervoor dat iedereen op een prettige, veilige en snelle manier zijn/haar bestemming kan bereiken. We verbreden en vernieuwen fietspaden en houden daarbij rekening met de grote opkomst van bredere en snellere (elektrische) vervoersmiddelen en sluiten aan bij innovatieve oplossingen. Daarnaast zorgen we voor voldoende stallingen bij voorzieningen en (water)bushaltes.
  • We bieden ruimte voor innovatieve en kostenefficiënte vormen van deelvervoer, zoals de elektrische deelscooter.

  • Het is van belang dat het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk is. (Water)Bushaltes worden waar nodig aangepast, zodat ook mensen met een beperking gemakkelijk kunnen instappen.
  • De gemeente communiceert tijdig en duidelijk naar inwoners over onderhoud aan wegen en wegafsluitingen. Daarbij geldt dat we onderhoud zoveel mogelijk in één keer proberen te doen om overlast te beperken. Daarbij is helder wat de alternatieve route is.
  • Tijdens de spits is het belangrijk dat het verkeer kan doorstromen. Daarom hebben autowegen voorrang op vaarwegen. Samen met betrokken partners zoals de provincie en Rijkswaterstaat kijken we naar de mogelijkheden om bruggen dicht te laten tijdens de spits.
  • Braakliggende terreinen in het industriegebied worden zoveel als mogelijk nuttig gebruikt, bijvoorbeeld als tijdelijke parkeerplaats voor vrachtwagens.